Zondag 24 juni wordt een massa volk verwacht op het Belgisch Kampioenschap Wielrennen in Geel. De organisatie heeft heel wat maatregelen getroffen om de toeloop zo vlot mogelijk te laten verlopen.

 Er wordt heel wat aandacht besteed aan de bewoners van het centrum, om de overlast zo veel als mogelijk te beperken.

 

Bezoekers van buiten Geel zullen worden afgeleid naar gratis parkings op de industriezones Oost en West, aan het Leunenstadion en aan de Retieseweg. Vanaf de industriezone worden gratis shuttlebussen ingelegd om de bezoekers tot op het parcours te brengen. Ook de uittocht verloopt op deze manier. De organisatie wil vermijden dat bezoekers zelf op zoek gaan naar parkeerplaatsen in de onmiddellijke omgeving van het parcours. Ook het gebruik van het openbaar vervoer wordt gestimuleerd. Het station bevindt zich vlak naast het parcours en wie met de trein komt krijgt een korting op de kassaprijs.

 

Voor de bewoners in de omgeving van de straten waarlangs het parcours loopt werden doorsteken voorzien. Langs deze punten kan het parcours op een veilige manier gekruist worden en zijn de binnengebieden bereikbaar. Wie op het parcours zelf woont, en op de dag zelf met de wagen weg moet, dient de wagen zaterdagavond te verplaatsen naar een zijstraat die bereikbaar is via één van de doorsteken. Op elk van deze doorsteken zal de politie aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden.

 

Ook de toegang naar het ziekenhuis is verzekerd, hiervoor werd een ziekenhuisroute voorzien via de Zandstraat - Laar - Gasthuisstraat en via Stelenseweg - Waterstraat - Fehrenbachstraat - Gasthuisstraat.

 

Wie een doorsteek, kassa of toegangscontrole wenst te passeren dient wel in het bezit te zijn van een ticket. Gelenaars kunnen dit gratis aanvragen via de website  van het BK of aan de dienst onthaal van het stadhuis. De bewonersfolder met het parcoursplan, de doorsteken en allerhande praktische informatie werd vorige week in de Geelse brievenbussen verspreid. Wie deze (nog) niet ontvangen heeft kan de folder raadplegen op www.bkgeel.be of een exemplaar opvragen bij de onthaaldienst van het stadhuis.